TomonaSkoglund - hits

Bursdagsgavene til Melody


Noe av det morsomste med bursdager er jo såklart pakker, pakker, pakker! Og selv om de ikke var til meg denne gangen, så syntes jeg det er minst like morsomt å se hva Melody får.

En Hattifnattlampe som er ca 50 cm høy! Melody lar den ikke være slukket et eneste sekund, og det forstår jeg godt. Jeg har tenkt på denne i mange mnd, så jeg bare måtte kjøpe en <3

En supersøt ape. Disse type bamsene begynner frøkna å få en del av nå, men det gjør absolutt ingen ting :D

En nydelig sekk

Badekar med tilbehør til dukkene til Melody

En musikkspiller med mikrofon som jeg har lastet noen av Melody's favorittsanger på, og som allerede er temmelig godt brukt.

Mymlen-tøffler

En gravmaskin, noe frøkna digger, som hun fikk av Beste (min stefar) som jobber som gravmaskinfører

Denne søte og fine greia som vi kommer til å bruke mye fremmover

Litt klær

En kjole som jeg virkelig falt pladask for! Typisk min stil, og Melody likte den også

En kjole/tunika som mormor (min mamma) har strikket til Melody

Denne nydelige jakka har svigermoren til mamma heklet og strikket

Ei venninne av meg strikket også et supersøtt sett til frøkna

Melody ELSKER bøker, og hver og en bok falt i smak

En søt liten dukke

En liten trekkoppbil med Laban på

Og sist, men ikke minst en Monchhichi! Slike lekte jeg masse med da jeg var liten, og jeg ønsker også at Melody skal få gleden av å leke med disse figurene. Er det noen som husker disse? :D Jeg har hvertfall fantastiske minner fra dem <3

Melody er kjempe fornøyd med alle pakkene, og det forstår jeg godt, for hun har fått masse fint! :)

 

Jeg håper dere har hatt en fin dag, og god kveld videre :)

 

#pakker #gaver #bursdag #barn #hattifnatt #bok #bøker #leker #interiør #bamser #minner #barnebursdag #musikk #nostalgi #klær #strikk #hekle #strikke #gravmaskin #dukke #baby #sekk #lampe

Dato.07.09.2015 klokken.20:34 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 3

Enkelte ting vokser man aldri fra


Noe av det jeg elsker med å ha barn er at jeg selv faktisk kan bli "liten" igjen. Å se på tegneserier, animasjonsfilmer og leke er noe jeg egentlig aldri vokste fra, men som jeg i en periode skammet meg over fordi ingen av mine venner gjorde det (liksom..). Og det inkluderer å bære posen fra leketøysbutikken som du nervøst ga tilbake til foreldrene dine med et knallrødt ansikt og skjelvende ben fordi du er redd for at noen på skolen skulle se deg komme ut av butikken og erte deg for alltid Og enda værre var det når foreldrene dine ga tilbake posen, og la den fra seg foran deg og gikk videre fordi du ikke tok den imot frivillig. Sånn var hvertfall mine foreldre, spesielt pappa. Nå elsker jeg dem for det, for morsomt var det faktisk, selv om jeg ikke syntes det akkurat der og da.
Så til dere som skammer dere over å leke; LEK for harde livet! Det er gøy, og voksenlivet kommer alt for fort. Dessuten så tenker nok alle likt som deg, men ingen tørr å innrømme det ;)

Nå derimot så har jeg for det første blitt eldre, og jeg bryr meg fint lite om hva alle andre sier om meg i motsetning til før, og jeg tørr å stå for det jeg liker. Jeg må også le når jeg tenker tilbake på leketøysbutikk-episodene, for nå løper jeg inn sammen med dattra mi og er minst like gira som henne når vi skal finne OSS en ny leke. Barnetv står på etter at frøkna har lagt seg om kveldene, både fordi jeg glemmer og skru det av og fordi jeg ikke vil skru av når jeg finner ut at jeg har glemt det. Kvalitetstid med meg selv består ofte av morsomme animasjonsfilmer jeg ler meg høyt ihjel av, og jeg får endelig leke igjen, og denne gangen med den beste leke"kameraten" jeg noen gang har hatt, nemmelig Melody <3

Her om dagen satt vi opp en stor togbane og fant ut, til begges store glede, at noen av mummifigurene hennes akkurat fikk plass oppi togvognene. Togbane er, som jeg mener å huske at jeg har sagt før, noe av det morsomste jeg vet! :D


Supergøy!<3

 

#barn #tog #mummi #lek #morro #fantasi #mamma #togbane #ferie

Dato.20.07.2015 klokken.14:20 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 0

Britax Dualfix i knøttliten bil!


Som jeg sa i forrige innlegg så har jeg kjøpt en ny bilstol til Melody da Besafe ble for stor og tungvin for meg til å kunne bytte mellom fler forskjellige biler fler ganger i uka. Valget havnet som sagt på Britax Dualfix.

I går fortalte jeg dere om denne bilstolen uten å ha prøvd den noen andre steder enn på stuebordet, men lovet at jeg skulle fortelle dere om hvordan stolen var i bilen. I dag kom morfar, så da prøvde vi bilstolen i hans knøttlille Ford Fiesta. Det største problemet med Besafen var å ha det i hans bil da den som satt i setet forran alltid hadde nesa i dashbordet, så jeg var veldig spent på hvordan Dualfixen ville bli.

På bildet er setet i full liggestilling

Setet passet perfekt i bilen, og jeg på mine 164(?) cm hadde god plass til beina og kunne endelig lene ryggen bakover når jeg satt forran, noe det ikke var sjans til å gjøre med besafe! Det var utrolig deilig!

Bilen til morfar er ikke bare liten, men også utrolig lav, så hvertfall jeg fikk alltid så vondt i ryggen av å feste Melody og ta hun ut igjen da hun satt i Besafen. Å sette inn skjeivt hjalp ikke noe særlig heller.

Nå er problemet løst, takket være den geniale 360 graders rotasjonen som Dualfix har. Nå kan jeg vri hele setet uten å måtte røre basen når jeg skal ta Melody både inn og ut. Jeg følte også at jeg fikk til å stramme beltet ordentlig godt nå, for nå kunne jeg endelig dra mot meg, istede for til siden, pga 360 graders rotasjonen!

Jeg tok også et bilde for å vise dere hvordan det ser ut når bilstolen er forrovervendt.

Jeg elsker virkelig dette nye setet, og aner virkelig ikke hvordan jeg har klart meg uten i snart 1.5 år! Og så utrolig enkelt det ble med denne isofixen istede for belte, foranklingseler, justeringer og alt sånt skit!

Melody sovet i bilen iløpet av 2 minutter! Hun lå supergodt, og hodet lå stabilt bakover uten noen antyding til at det ville tippe forrover. Endelig kan jeg slappe av i bilen jeg også!

En helt fantastisk bilstol som jeg virkelig anbefaler på det aller sterkeste! :)

#bilstol #britax #britaxdualfix #barneutstyr #babyutstyr #anbefaling #test #baby #barn #småbarn #småbarnsliv #mammablogg #bil #ford #fordfiesta #sikkerhet

Dato.29.01.2015 klokken.17:56 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 0

Ny bilstol - Britax Dualfix


Som mange av dere så har også jeg rotet meg bort i "barneutstyrs-jungelen". Det er kanskje ikke så rart når det finnes så utrolig mange forskjellige merker og typer av én ting. Man vil såklart ha det beste til barnet, men også noe som tar liten plass i bilen, er romslig og god, som er sikker, har gode hjul, liggestilling, bestått de og de testene.. Og den ene tingen vi ser etter skal aller helst ha hele lista di. Det er ikke bare bare!

Da vi skulle gå over til bilstol nr 2 så var jeg fast bestemt på at vi skulle ha besafe, kun fordi det var det merket jeg hadde hørt mest om og følte meg tryggest på. Vi endte opp med Besafe izi combi x3 uten isofix da pappen til Melody og mormora ikke hadde isofix i sin bil, kun morfar. Jeg ville også ha mulighet for å snu frøkna rundt tilfelle det skulle være noe, selv om vi selvfølgelig har hun bakovervendt hele tiden. Jeg har verken bil eller lappen selv, så vi trengte en bilstol som kunne passe i alle sin bil, og da var isofix utelukket. Vi blir nemmelig kjørt mye rundt av andre.

Jeg fant vel fort ut at dette var et ekstremt tungvindt sete. Det var for stort til morfars bil, så de som sitter forran sitter med nesa i dashbordet, foranklingselene var et eneste stort styr som irriterte meg mer og mer for hver gang, setet var tungt, liggestillingen var vel mer sittestilling, so hodet falt fremmover med en gang Melody sovna. Jeg kjøpte en type boks til å ha under setet, og det hjalp på liggestillingen, men setet irriterte meg fortsatt grusomt mye. Det hadde sikkert vært helt greit om vi hadde en fast bil, men ikke når vi bytter mellom minimum 3 biler (som regel) fler ganger i uka.

Jeg ble så drit lei det setet at jeg aller helst ville kaste det ut av vinduet, men så kjøpte mormor seg en ny bil, med isofix, så da bestemte jeg meg for at Melody sin pappa kunne ha besafen fast i sin bil, også kjøper jeg et nytt med isofix.

Back to the jungle!

Jeg sto etterhvert mellom Cybex Sirona og Britax Dualfix. Jeg vet det er veldig mange der ute som også står mellom deisse to setene, så det er vel mer eller mindre derfor jeg lager dette innlegget.

Vi dro på babyshop for å teste, men babyshop hadde ikke britax dualfix inne, så vi prøvde kun sironan. Melody satte seg ned i den og vi så fort at hun faktisk ikke hadde en eneste cm til å gå på, og hun er bare (snart) 1.5 år og litt over 80 cm.

Jeg hadde lest mye om andres erfaringer på forhånd, og det er mange barn som tydeligvis hadde vokst ut av sironaen ved den alderen, og at mange derfor anbefalte dualfix da den tydeligvis er større. Jeg likte heller ikke at man skal bruke en pute på magen hvis barnet skal sitte forrovervendt istede for seler. Jeg ser ikke helt hvordan det kan være trygt?

Jeg tok derfor en sjanse og bestilte Britax Dualfix i helgen, og nå har jeg allerede fått den:

Jeg må si jeg faktisk elsker setet allerede, og vi har ikke en gang tatt en kjøretur med den enda! Den er god og romlig, samtidig som selve setet er lite. Melody har en del å vokse på enda, og hun storkoste seg når vi prøvde den første gang. La seg godt tilrette og sovnet nesten.

Liggestilling fra 0 mnd - 13 kg

Sittestilling fra 13 kg - 18 kg

Imellom ligge- og sittestillingen så er det i tillegg 3 forskjellige ekstra stillinger. På bildene over er det max liggestilling og max sittestilling. Setet blir heller ikke bredere når man justerer stillingene, så uansett stilling så vil det ikke gå ut over setet og personen forran.

Sittestillingen på dualfix er faktisk omtrent lik som besafe sin max liggestilling. Det sier jo egentlig litt.

Det jeg digger aller mest med denne stolen er at det er 360 graders rotasjon, så når man skal sette barnet i stolen så kan man enkelt vri hele setet mot deg uten å flytte på selve basen! Genialt!!

Den forrovervendteposisjonen er kun for barn som veier mellom 9-18 kg. Her er det kun 2 forskjellige stillinger, og begge er vel egentlig ganske rett opp og ned.

5-punktseler begge veier som man enkelt strammer og slækker. Skulderputene sitter fast, så de er umulig å ha feil, nakkestøtten justerer man også enkelt ved å dra i den runde snoren dere kan se over.

Og endelig er jeg kvitt den store tjukke "gaffelen" som jeg kalte støtta på besafen. Støttebeinet på dualfic er som dere ser kun en stang som man enkelt justerer opp og ned, og med en grønn "varsellampe" helt nederst så er man helt sikker på at benet står riktig. Den går også innover mot setet, og ikke utover mot forsetet, noe som også gjør at passasjersetet kan dras lenger bakover.

Nå har vi ikke fått prøvd den i bilen enda, men ut ifra hva jeg ser nå, hvordan den fungerer og hvordan Melody sitter oppi der så må jeg si at jeg ikke har en eneste ting jeg kan si noe negativt om! Kanskje det burde vært bedre liggestilling i forrovervendt possisjon, men det bryr jeg meg egentlig ikke noe som fordi jeg kun har Melody bakovervendt. Ett ord:

FANTASTISK!!!

Jeg kan komme med en tilbakemelding til etter vi har fått tatt en prøvetur med den i morfars knøttlille bil :)

Hvilken bilstol har dere? :)

#barn #baby #barneutstyr #bil #bilstol #barnebilstol #britax #britaxdualfix #barneutstyrsjungelen #mamma #mammablogg #sikkerhet #småbarnsliv #småbarnsforeldre #hverdag #anbefaling

Dato.28.01.2015 klokken.13:57 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 8

Framtidens pilot


Til 1års gave fikk Melody en flybil fra merket "Baghera" av pappaen sin og meg. Det er virkelig en fantastisk flybil jeg anbefaler på det sterkeste!

Ikke bare er den pen å se på, men den er også i utrolig god kvalitet. Den er veldig lett å styre til tross for at flyet er tungt, den er god å sitte på og ikke minst stødig! Hjulene er av gummi, og resten bortsett fra setet, propellenen, "vinduet" og noen små detaljer er av stål, noe som gjør at den tåler mer.

Fly avion II heter flybilen, og den kjøpte vi hos sprell for 945 kr.

Denne er en stor favoritt hos både mor og datter, og den faller bare mer og mer i smak for hver dag som går.

Denne kommer vi til å ta vare på i fler generasjoner, det er en ting som er sikkert! :)

Har dere en gåbil til deres barn? Isåfall hvilken? :)

#baghera #gåbil #flybil #barn #baby #sprell #leke #leker #barneutstyr #babyutstyr #fly #bursdag #gave #gavetips #lekebutikk #innkjøp #1år #interiør

Dato.26.11.2014 klokken.21:18 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 2

Babyshower?


Skal du eller noen du kjenner holde babyshower for noen? Da MÅ jeg bare tipse dere om noe!

Jeg var innom lekebutikken Spetzy her om dagen, og der fant jeg disse søte små!:

Det første jeg tenkte var:

Hvor søte hadde ikke disse vært på en bleiekake?

Jeg ble seriøst helt forelska i tanken, og klarte så vidt å tenke på noe annet imens jeg var der inne, haha! Nesten synd jeg ikke har noen veldig nære venninner som er gravide, for de hadde lett fått en bleiekake med en sånn på :D

Jeg klarte ikke å la være, så en av dem ble med oss hjem, og det var det ei litta tulle som ble glad for!

Hvor søtt er liksom ikke det? Den kan sutte på totten!

Selve dukkene kan bli tatt ut av tøyskoen, sutte på totten, de har hale (hvertfall den vi kjøpte med oss) og dyreører på lua, også er de ca like store som en voksens hånd. Like fine som både pynt og til lek.

Nærbilde av hver enkelt:

Disse koster 165 kr, og kan som sagt kjøpes på spetzy, som har en butikk på Jessheim storsenter. De har også en nettbutikk, www.spetzy.no.

Hva tror dere om å ha en sånn søtnos på toppen av en bleiekake? :D

#baby #barn #babyshower #tips #bleiekake #gravid #mamma #dukke #spetzy #leke #leker #shopping #innkjøp

Dato.21.10.2014 klokken.20:31 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 2

Navnesmokken


Utrolig nok, så har Melody begynt med smokk igjen. Hun sluttet når hun var 3 mnd gammel, men plutselig fant hun smokken interessant ved en alder av 9 mnd.

Vi har jo hatt smokker siden da, men helga bestilte jeg smokker med navn på til Melody, da de er mye kjekkere å holde orden på. I dag kom dem, med en utrolig rask leveringstid!

Navnesmokker, genialt, også matcher de smokkesnora jeg har lagd! Smokkene er fra www.navnesmokken.no.

De er også i utrolig god kvalitet, og Melody likte dem kjempe godt! Vi brukte også navnesmokker til hun var 3 mnd, men de er jo for små nå.

Jeg fikk så vidt lov til å låne dem for å ta et bilde, hehe :)

Navnesmokken er jo genialt nå som det er barnehage start, men heldigvis skal ikke Melody begynne i barnehage enda :)

Dette er IKKE et sponset innlegg!

#baby #smokk #navnesmokk #navnesmokken #barnehagestart #pastell #smokkesnor #perler #barn #trøst #mamma #amme #amming

Dato.13.08.2014 klokken.19:18 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 2

Cloud B - tranquil turtle


For over en mnd siden så vant Melody og jeg "cloud b tranquil turtle" hos www.glowy.no - min favoritt nettbutikk! Det er helt klart verdt å ta en tur innom nettbutikken dems og se på alt dem har. Masse flotte ting og utstyr til barn og baby som er vanskelig å finne andre steder! Lekekassekommoden som vi har til Melody har vi også kjøpt derfra :)

Jeg ble overlykkelig over at vi vant denne herlige skilpadden som lager både et herlig og fantastisk lys, og en nydelig melodi. Nå har vi fått den, og jeg MÅ bare fortelle dere hvor FANTASTISK denne skilpadden faktisk er! Helt utrolig!

Skilpadden ser sånn her ut. Den har et hardt skall som er gjennomsiktig på toppen og resten av skilpadden er myk og god så barna kan kose med den.

Den går på batterier og kan enkelt skrus av og på. Lyset kan også dimmes med "tannhjulet" eller hva jeg skal kalle det. Den delen ligger på magen til skilpadden og er sjult under stoff fra skilpadden som enkelt åpnes via en borrelås.

Skallet på skilpadden er blått og gjennomsiktig. Den er glatt på toppen, men på undersiden er den ruglete, og det gir en effekt som gjør at det ser ut som havet når lyset er på. Lyset kan stilles, så du velger selv om du vil at lyset skal røre på seg eller stå stille. Lyset er blått, og utrolig nydelig. Hvertfall når du stiller den sånn at lyset beveger seg!

Bak på skallet har den noen knapper. Av/på, lyd, lys og volum. Jeg får ikke vist dere lyden, men du kan velge mellom å ha det helt stille, ha lyden av bølger eller en utrolig nydelig melodi som virkelig er helt magisk! Melodien er beroligende og får deg til å slappe av med en gang, og i sammarbeid med lyset så fyller det hele rommet med en følelse av at du er i en magisk verden hvor det er lett å drømme seg bort.

Denne skilpadden fra Cloud B er helt fantastisk, og både Melody og jeg elsker den! Vi begge blir rolige og avslappet av den, Melody sovner til den, noe som er helt utrolig da jeg alltid har måtte amme henne i søvn. Alt annet har vært uaktuelt for henne, hehe.

Her ser dere hvor stor den er også. Den dekker store deler av Melody, men er likevel lett å ta tak i og kose med.

Jeg anbefaler denne skilpadden på mitt sterkeste!, og jeg må ærlig innrømme at jeg angrer på at jeg ikke har kjøpt den før! Denne er et "must have"! :D

Tusen hjertelig takk til www.glowy.no! :D <3

(Dette innlegget er IKKE sponset)

#barn #baby #cloudb #barneutstyr #babyutstyr #lys #lyd #melodi #skilpadde #musthave #hav #sjø #magisk #stemning #natt #søvn

Dato.20.02.2014 klokken.11:19 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 0

Nytt innkjøp - Sophie la girafe


I dag har jeg vært å kjøpt Sophie til Melody! Hun har hatt den lille biteringen en stund og den har vært en STOR favoritt, så da tenkte jeg at hun sikkert ville likt den store også.

Melody smilte stort bare hun så den, og pipinga fikk hun til å le! Den falt skikkelig i smak hvertfall!

Jeg syntes Sophie er så søt også jeg, hihi.

Dette er den vi hadde fra før:

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke skjønte hva som var så spesielt med Sophie første gang jeg hørte om den, men det skjønner jeg nå! Melody elsker dem, og jeg har faktisk blitt en stor fan selv!

Hva syntes dere om Sophie? :)

#Baby #babyutstyr #biteleke #leke #sophie #sophielagirafe #sophie thegirafe

Dato.24.01.2014 klokken.15:47 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 2

Søte strikkavotter til baby


For litt siden hadde "Lykke og Leandro" et sammarbeid med "Jeanett Scrapping" på facebook hvor man blandt annet kunne vinne babyvotter strikket i merinoull og bomull. Så heldig som Melody og jeg er så vant vi!

Vottene passer perfekt til Melody sine hender, de varmer, er myke og rett og slett super gode!

Sjekk ut "Jeanett Scrapping" på facebook og alt det flotte hun lager! :D

#votter #giveaway #strikke #baby #babyvotter #klær #babyklær

Dato.18.01.2014 klokken.09:28 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 4

Navneforslag til våres nye baby?


Jeg står helt fast på hva vi skal kalle våres nye baby, så jeg trenger litt hjelp av dere!

Nei, jeg er IKKE gravid igjen, men til jul så kjøpte jeg en nydelig dukke til Melody. Jeg falt pladask for den, så jeg MÅTTE bare kjøpe den, selv om Melody ikke har glede av den enda. Mamma kjøpte en lik dukke til Iselin, bare at hennes har litt anderledes klær og er litt større.

Er hun ikke bare helt fantastisk nydelig?
Jeg har to navn jeg har tenkt på, men jeg klarer virkelig ikke å bestemme meg for hvem av dem jeg liker best og syntes passer best til dukka. Navnene det står mellom er:

Vesla og Mille

Vesla har jeg etter en bok jeg leser, Stina Saga, og jeg elsker navnet! Det er uvanlig, akkurat som Melody sitt og helt nydelig. Jeg må ærlig innrømme at jeg heller litt mot Vesla, men jeg er så usikker!
Mille var det mamma som kom med forslag om, fordi det ligner litt på Melody sitt.

 

Denne nydelige dukken er kjøpt på Spetzy, en leketøysbutikk med pedagogiske leker. Dette er virkelig en butikk jeg anbefaler dere å sjekke ut. Bor du i Ullensaker så finner du butikken på Jessheimsenteret, hvis ikke så har de en nettside du kan utforske - www.spetzy.no

Hvilket navn likte dere best? Mille eller Vesla? 

#baby #babyutstyr #leker #dukke #navn 

Dato.09.01.2014 klokken.17:44 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 4

Babynest fra Lykkefabrikken!


Før jul vant Melody og jeg et babynest/lykkerede laget av Lykkefabrikken i Millavilla sin julekalender på facebook. Dette babynestet/lykkeredet er som sagt laget av Lykkefabrikken, og du finner dem på facebook eller ved å trykke >>HER<<. 

Som sikkert veldig mange andre babyer så liker ikke Melody å sove uten å bli ordentlig godt pakket inn fordi senga hennes er så veldig stor iforhold til henne selv. Vi har pakket inn tulla i tepper som er rullet sammen og en haug med bamser, men pga det så fikk ikke jeg sove ordentlig godt fordi jeg var så redd for at Melody skulle få noe over seg og spærre luftveiene sine. Babyer er jo også vandt til å ligge trygt, godt og trangt inni mors mage, så derfor er jo babynest genialt!Dette er hvordan babynestet vårt ser ut når den ikke er surpet sammen. Når babyen blir alt for stor for babynestet så er det fortsatt mulig å bruke den sånn her, uten å surpe den sammen. Veldig greit, for da holder den lenger. Babynestet har to sider med forskjellige farger, og da har du mulighet til å velge hvilken side som skal være inni og utenpå. Min er, som dere ser, lilla og hvit med prikker.Dette er hvordan våres ser ut når vi har surpet den sammen. Det går ann å ha den så stram og så løs man vil, og det gjør man ved å stramme eller slække trådene.Det ser ut som Melody storkoser seg oppi der, og jeg er kjempe fornøyd! Det ser utrolig godt ut å ligge oppi der, og det er nesten så jeg burde hatt en selv, hehe. Jeg senket hvertfall skuldrene med en gang vi fikk fjærnet alle bamsene og teppene, for nå har ikke Melody noe å tre over hodet lenger! :D

Denne er også genial under samsoving, ha i vogna, i sofaen eller hvor man måtte ønske.

Gå inn på facebooksiden og se det flotte utvalget av babynest, personlige puter og toalettmapper! :)

 

#baby #babynest #lykkerede #lykkefabrikken #babyutstyr

Dato.08.01.2014 klokken.18:06 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 4

Vunnet vognpose!


Melody har virkelig lykken med seg! Siden hun ble født for 4 mnd siden så har hun vunnet hele 5 ting! Snakk om lykketroll!

Jeg tenkte å fortelle dere om alle 5 tingene, men det tar jeg i hvert sitt innlegg så jeg kan skrive litt om det også.

Www.altformamma.no, også kjent som www.jordmorsiri.no hadde en julekalender hvor du kunne vinne ting til babyen hver dag frem til jul. Jeg meldte meg på som sikkert mange andre og håpet jo på lykken.

Den 17 desember hadde de en lammeskinspose fra TFK i kalenderluken, og den hadde jeg ønsket meg siden jeg fant ut at jeg var gravid med Melody, så den meldte jeg meg hvertfall på med alle fingre, tær og alt krysset. Dagen etter fikk jeg en mail om at Melody og jeg hadde vunnet!

Jeg ble jo skikkelig glad, og Melody skjønte ikke hva jeg lo og smilte så fælt av, men hun smilte likevel med. Søte jentungen <3

I dag fikk jeg en mld om at pakken hadde kommet, og da dro vi selvfølgelig å hentet den!

Vognposen er av merket TFK som sagt, og er det samme merket som vogna våres.

Posen er utrolig god! Den er supermyk, varm og utrolig deilig. Den har hull i ryggen til belte og ingen tråder. Glidelåsen er i midten forran så den kan åpnes helt opp og bli brukt som leketeppe, og en egen glidelås ved føttene. Posen er ca. 100 cm lang og ca. 33 cm bred.

Jeg er superfornøyd!, og Melody storkoste seg i vognposen sin! Gjett om den skal bli brukt mye fremover! :D

#pakkeiposten #pakke #post #vognpose #lammeskinn # TFK #baby #babyutstyr #vogn

Dato.07.01.2014 klokken.15:19 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 2

Verdens søteste bilstol til baby!


Jeg må bare vise dere bilstolen vi har til Melody. Den er så utrolig søt!
Best av alt - Den kan festes på vogna vår! 

Er den ikke nydelig? :D

 

#bilstol #baby #nydelig #babyutstyr #blomster #rosa #grå #svart #vognpynt #perler

Dato.07.01.2014 klokken.11:48 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 4

Gårsdagens innkjøp til tulla!


Hei dere :)

Nå har jeg sittet på mobildata i fler timer og prøvd å få lasta opp bildene! Tydeligvis går det litt treigt i dag, men endelig er jeg ferdig! :)

I går tok jeg en liten shoppingrunde etter jordmortimen, helt uplanlagt selvfølgelig. Jeg klarer jo ikke å la være å kjøpe noe når jeg først ser noe søtt, men jeg angrer ikke og er kjempe fornøyd med innkjøpene! :D

- Strikkateppe med kjempe mykt stoff og matchende strikkajakke fra lindex kids
- Håndkle med kaninhette fra h&m
- Sokker, body, bukse og lue med vaskebjørn fra h&m
- Kjole og bukse med bambi fra h&m

Dato.09.08.2013 klokken.15:07 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 2

Idee/inspirasjon til bokhylle for barn!


Som jeg skrev i går så er mitt siste innkjøp en tallerkenhylle. Grunnen til at jeg har kjøpt det er fordi jeg skal bruke det som en bokhylle til den lille frøkna vår. Jeg hadde egentlig planer om å bestille et bokstativ med stofflommer som er beregnet for barn, men jeg ombestemte meg helt når jeg kom over dette!

Jeg har fått ideen fra en facebookgruppe som heter "inspirasjon til barnerom". Anbefaler alle å melde seg inn i gruppa for gode inspirasjonsbilder og gode ideer til barneromsinteriør.

Hele lekekroken har fått et helt nytt utseende etter jeg kom over denne gruppa, og nå ser det mye ryddigere og penere ut her. Jeg skal legge ut bilder av lekekroken ganske snart så dere får se hvordan den har blitt etter all usikkerheten min.
Jeg ønsker jeg hadde et helt rom å innrede til tulla vår, men det får nok vente til vi flytter en eller annen gang. Vi har bare et soverom her vi bor nå, men det gjør absolutt ingen ting, for soverommet er stort, og det samme gjelder resten av huset. Hun hadde jo uansett sovet på samme rom som oss de første mnd/året :)

Tallerkenhylla er kjøpt på Europris for 299 kr. og den er stor med god plass! To hyller til å ha bøker på, og en liten hylle nederst til å ha enten pynt eller noen "små"leker på. Jeg har kun plassert bøker der hittil, men den nederste hylla skal nok bli brukt til noe den også :)

Dato.23.07.2013 klokken.11:24 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 2

Gratis babypakker


Jeg har fått en forespørsel om jeg kan lage et blogginnlegg om gratispakker man kan få til babyen. Jeg syntes det bare er koslig med forespørsler, så da tenkte jeg at jeg like godt kunne lage et innlegg om hvor man får tak i pakker og hva som finnes oppi dem.

Jeg har selv benyttet meg av de fleste av gratispakkene og er kjempe fornøyd med innholdet i alle pakkene.

Jeg har kopiert noe av teksten fra de forskjellige sidene, og innholdet i pakkene kan variere!

Babybox:

Til barnet

Pampers New Baby bleier
Valgfri baby body fra Lindex (kupong i BabyBox)
Sokker fra Lindex
Våtservietter fra Dermica
Allround cream fra Dr. Greve Pharma
Salve fra Bepanthen
Akrem
Smokk fra Avent
Tåteflaske fra Avent
Smekke fra FischerPrice

Til mor eller far

Always truseinnlegg
Ammeinnlegg fra Avent
Foreldre & Barn blad
Gratis MammaBarn forsikring fra Codan Forsikring
Refleks fra Codan
Dettol håndsprit
Blenda Sensitive vaskepulver

Kvittering sendes på e-post. Denne må du skrive ut og ta med deg til Apotek 1 tidligst 3 mnd før termin, og senest 3 mnd etter fødsel.

Link: http://www.babybox.no/?partner=MAMMANETT3

Libero:

Du må melde deg inn i liberoklubben for å kunne motta gratispakken, men medlemsskapet har mange fordeler og er selvfølgelig helt gratis!
Jeg er selv medlem, og som medlem får du:

- En gratis startboks med blant annet bleier, babypleie og leker når fødselen nærmer seg

- En UP&GO-prøvepakke til deg og barselgruppen din når barnet er cirka seks måneder

- En UP&GO 1-årspakke når barnet er cirka ett år

- E-poster om svangerskapet, fødselen, det lille barnets utvikling, søvn, amming og de nye foreldrerollene

- Mulighet til å samle poeng som du kan løse inn i fine gaver i Poengshopen. Utvalget av gaver varierer fortløpende.

- Invitasjoner til konkurranser med flotte premier ? rett i innboksen din

I startboksen så får du:

1 liten bleiepakke med fem Baby soft nr. 1 og ni Baby soft nr. 2
En leke til babyen
Libero stelleunderlag
Libero toalettveske m/prøver
En lue til babyen
En plakat om babymassasje
Prøve på Tena Mini Magic
Tørr- og våtkluter fra Libero
Div. brosjyrer

Husk at liberovarer du får i gratispakker også har liberokoder som du kan samle! :)

Libero sender kvittering i posten når det nærmer seg termin, og denne tar du med til en kiwi butikk.

Link: http://www.libero.no/Registrer-deg-i-Liberoklubben/

Rimi:

Pakken kan innholde:

bleier, smokker, drikkeflasker, stelleunderlag, svømmebleier, håndklær, ammeinnlegg, toalettmappe med stelleprodukter, smekker, skjeer, barnemat m.m.

Rimi sender kvittering i posten når det nærmer seg termin, og denne tar du med til en rimi butikk.

Link: http://rimi.no/Fordeler/Barnepakke

Vitus apotek:

Til babyen

A-krem
Bepanthen salve
Dr.Greve Pharma allroundkrem
Flux tannpasta
Libero babysoft bleier
MAM smokk
Sebamed baby bubble bath
Vidi engangskluter

Til mamma/pappa

ACO intimvask
Cliniderm antiperspirant til pappa
Flux Fluorskyll
Nycodent munnskyll
Pure håndsåpe
Tena Lady mini magic
Babyspesial av magasinet Mamma
Informasjonshefte fra Vitusapotek
Magasin med nytting informasjon og tips til småbarnsforeldre
SingSang kort til inspirasjon og glede

Du får kvittering på e-post, og denne må du skrive ut og ta med til vitus apotek.

Link: http://www.apotekpakken.no/

BAM:

Noe av hva JEG fikk i denne pakken:

- Gavekort på 500,- på babyfotografering (fame)
- 4 bleier fra libero i str. 1 og 2
- Donald smokkesnor med innmeldingssjema til donaldklubben om det er av interesse for noen
- "Bare spør" bok med en jordmor som svarer
- Prøve av en sinksalve og en brosjyre om sensitiv hud
- Gavekort på 500,- på fotoknudsen
- Brosjyre om tran
- Brosjyre/reklame om smykker og diverse med utgraveringer av babyens fot- og håndavtrykk
- Et ark hvor det sto takk for at jeg bestilte pakka, og at jeg var med i trekningen av en bæresæle

Denne pakken kommer dirkete hjem til deg i posten.

Link: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/bam/article695924.ece

Babyglede:

Denne pakken må du BETALE frakt (129 kr) og melde deg inn i bokklubben for 1 års bindingstid. Det er derrimot INGEN kjøpsplikt, så det er bare å avbestille boken hver mnd. Man får mail så fort det er en ny bok ute, så det er lett å holde seg opptadert.
Jeg er medlem, men avbestiller boka hver mnd.

Her kan man velge mellom to velkomstpakker:

Velkomstpakke 1 (denne valgte jeg og er kjempe fornøyd!):
- Et kjempe mykt fleece teppe
- Treningsdvd til etter fødsel
- Bok om barnet mellom 0-4 mnd
- Bok om barnets språk
- Babybok med tassen og en hånddukke (denne har de nylig byttet, da jeg fikk en elefant bamse og en babybok om elefanten)

Velkomstpakke 2:
- Mine første år, minnebok
- Bok om barnet mellom 4-8 mnd
- Bok om alt fra babystell til mat og oppussing
- Babybok til å feste på f.eks vogna med tassen
- Stelleveske

Disse pakkene må man hente på postkontoret.

Link: http://kampanje.babyglede.no/mammanett/1.asp

Gratis bleiebøtter:

Jeg har fått en gratis bleiebøtte fra babyshop, og den er det bare å hente i en babyshop butikk. Jeg er fornøyd med den hvertfall, selv om den er litt liten.

Eller så kan man få en bleiebøtte fra reflex babyutstyr eller barnas hus, men da må man bestille kvittering som man får på e-post og må printe ut. Bleiebøtta må hentes innen 3 uker. (Denne har ikke jeg)

Link: http://www.reflex.no/angelcare/

Der har dere hvertfall alle gratispakkene som jeg har benyttet meg av :)

Litt kjedelig at jeg har kopispærre på bloggen akkurat nå, men det er for min egen og den lille frøkna mi sin sikkerhet. Hvis du ikke kommer inn på linkene over så kan du enten søke på "gratis babypakker" på google, eller gå inn på www.mammanett.no/baby/gratis

Jeg legger ved noen bilder som jeg har tatt selv av hva jeg har fått i noen av pakkene. Jeg har nemmelig pakket ut alt fra eskene og ryddet det inn i stellekommoden, så jeg håper dere skjønner at jeg ikke vil rydde ut alt igjen og sortere alt etter hver pakke igjen, hehe :)

Jeg håper innlegget var nyttig for dere andre som er gravide eller som planlegger barn :)

Dato.20.07.2013 klokken.10:56 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 5

Stellekommoden


Nå sitter jeg og har en liten pause fra babyrydding og ommøblering av lekekroken og diverse, så da tenkte jeg at jeg kunne skryte litt av den flotte stellekommoden vi har fått av min kjære pappa!

Vi var og kjøpte den forrige uke på babyshop, men de fikk den ikke inn på lager før i dag. Nå er den på plass der den skal være med bleier, kremer og litt andre stelleting oppi. Vi skal ha alle babyhåndklær, gulpekluter, vanlig kluter og pysjamaser oppi der også, men det er til vask akkurat nå.

Merket på stellekommoden er Primi Sogni Trendy og er en kommode med 4 skuffer, hjul og en badebalje under stellematta. Høyden er perfekt for både Kim og meg, og jeg syntes at hele kommoden rett og slett er perfekt :)

Det som er litt dumt med den er at den ikke tåler vann, annet enn oppi selve balja og det er jo noe man egentlig ikke kan unngå at skjer med tanke på at småtroll spruter og plasker med vannet når de bader. Det andre er at jeg absolutt ikke skjønte den "proppen" som skal spærre for at vannet renner ut fordi bruksanvisninga ikke forklarte noe om det.
Jeg skal tilbake til babyshop for å høre der om hvordan den proppen funker, men det blir nok til at vi kjøper en annen badebalje som vi kan bruke også.

Tusen takk til pappa/morfar :D<3

Vi har også fått kjøpt inn det aller siste vi trenger til tulla våres i dag, så nå er det bare litt småpussling og rydding igjen, så er alt klart :D
Kommer til å skrive et innlegg og vise bilder når alt er ryddet her :)

Dato.18.07.2013 klokken.22:50 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 8

Vi har kjøpt vogn!


For to dager siden så fikk jeg en mld av babyshop, siden jeg er medlem i V.I.P klubben, om at det var 20 % på nesten alle vogner de hadde inne på nattåpent i går. Vi har jo visst hvilken vogn vi skal ha siden dag 1, så det eneste vi manglet var å få den inn i huset.

Så i går fikk vi endelig vogna inn i huset! Vogna koster nesten 9000 kr til vanlig, men siden det var 20 % så fikk vi den for litt under 7000 kr. I tillegg så fikk vi vogna av snille mammaen til Kim, så det ble jo mye penger spart! :D

Vel, vogna vi har kjøpt er en TFK joggster twist. Jeg virkelig elsker den vogna!
Siden jeg har jobbet i barnehage så har jeg fått prøvd den ut der, og jeg forelska meg i den før jeg ble gravid, og fra den gang har jeg sagt at den SKAL jeg ha! Heldigvis likte Kim vogna kjempe godt også, så da var det jo greit :D

Det er kjempe god plass både i bagen og i sportsdelen, utrolig god å trille, refleks i alle sømmer, innebygd myggnett i sportsdel-kalesjen, tar sinnsykt liten plass i bilen, den er ikke for brei med tanke på dører, butikker osv, det går ann å feste bilstoler på den, og hele vogna er rett og slett herlig!

Jeg tenkte jeg kunne skrive mer om den etter at tulla har kommet til verden, for da har jeg fått testet den ut enda mer. Jeg gleder meg så sinnsykt til alle trilleturene! :D

Vi skulle egentlig ha en grå vogn, men de hadde kun bagen i grå, og sportsdelen i svart, men det gjør jo egentlig ikke noe :)

Hvilken vogn har du/hvordan vogn vil/skal du ha? :)

Legger med et bilde som jeg har tatt selv, og noen standard bilder av hvordan vogna ser ut

Dato.21.06.2013 klokken.15:44 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 3

Vasking av babytøy!


I dag er jeg faktisk 23 uker på vei, så en ukesopptadering kommer litt seinere i dag! :D

Jeg har planlagt å vaske alt av babytøy før Kim kommer hjem så vi er ferdig med det, så i dag så satte jeg igang den første maskinen med babytøy. Jeg er faktisk litt nervøs for å vaske det fordi jeg er så redd for å ødelegge noe, men hittil så har det gått greit. Noen fler som tenker sånn? :o

Helt utrolig hvor mye babytøy det går ann å henge på et klesstativ! Får nok vaska en del maskiner i dag før det er fult på de to tørkestativa vi har :)

Dato.29.04.2013 klokken.15:29 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 11

Jeg har bestilt..


Da har jeg endelig fått bestilt noe jeg har tenkt til å gjøre lenge nå! Nemmelig et mexicansk bolasmykke til gravide!

Jeg har hatt lyst på det siden jeg så det for første gang, men det har vært så utrolig vanskelig å velge hvordan smykke jeg vil ha fordi det finnes så mange fine der ute. I sta så klarte jeg endelig å bestemme meg, selv om det ikke ble det jeg egentlig hadde sett for meg. Denne var mye søtere!

Har dere erfaring med mexicanske bolasmykker?
Har dere det selv?

Denne bestilte jeg:

Dato.25.04.2013 klokken.11:55 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 1

Innkjøp (5.3.13): babyklær <3


Da har jeg nettopp kommet hjem fra mini babyshopping, og jeg må jo vise dere hva jeg har kjøpt! Dette er også det første jeg har kjøpt av klær til bebisen min
Nommin, var ikke den søt? :D

Dato.05.03.2013 klokken.15:07 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 8

Vogn: TFK Joggster Twist - Noen med erfaringer?


Hei fjompenisser!

I det siste så har jeg begynt å tenke litt på vogner, for jeg kjenner meg selv såppas godt at jeg vet at det kommer til å ta lang tid før jeg finner drømmevogna. Eller.. det var hvertfall det jeg trodde!
Siden jeg jobber i barnehage på småbarnsavdelinger så er jeg borti mange forskjellige vogner, og etter at Kim og jeg snakka om å få barn så har jeg vært litt mer oppmerksom på disse. En vogn som skiller seg veldig ut, som jeg absolutt ELSKER er Duo/sportsvognen "TFK Joggster Twist"!

Første gang jeg prøvde den så tenke jeg bare: FY SØREN så sinnsykt herlig vogn!

Det er en trehjuls-vogn, noe veldig mange, inkludert meg, tenker negativt om pga. de sikkert kan tippe fort og er sinnsykt vanskelig å kjøre i snø. Denne er faktisk ikke sånn! Alle hjulene er store, noe som gjør de lette og trille med i snø, og det fremste hjulet svinger uten å måtte "løfte" vogna som man må med hvertfall firhjulinger. Dette er hvertfall noe jeg missliker med firhjuls vogner! Men dette 3 hjulet går ann å låse, slik at det ikke "henger" seg opp i grus og i snø. Jeg har ikke opplevd at vogna har tippa, og jeg har hørt meg litt fram og ikke hørt om noen andre tilfeller av det heller, så det virker som om vogna er kjempe stabil.

Her om dagen så ba jeg Kim om og møte meg på Jessheim storsenter så vi kunne gå en tur innom Babyshop for å se om de hadde vogna inne. Da kunne han få se hvordan vogna så ut og teste den litt han også. De hadde den selvfølgelig inne, og vi fikk vite masse om vogna som ikke jeg viste, både positive og negative ting. Hun som hjalp oss fortalte at hun selv hadde denne vogna til et av sine barn per i dag, så hun fortalte om sine personlige erfaringer. Kim likte vogna kjempe godt han også, noe som digga meg veldig!

Positivt (noe av det som jeg husker):

- Kalesjen har kikkehullsvinduer med lommer på sidene.
- Sittedelen på sportsdelen kan justeres i 4 forskjellige stillinger, samt full liggestilling.
- 5-punkts sikkerhetssele.
-  Solid aluminiumsramme som slås sammen og settes opp på få sekunder.
- Fotbrettet kan reguleres med 3 forskjellige høyder, og klappes sammen vannrett.
 - Hurtigkoblingssystem (Hjulene kan taes av ved et trykk)
- Høyde regulerbart håndtak.
- Håndbrems.
- Myggnetting innrullet i kalesjen.
- Trekket på kalesjen og sittedelen kan taes av lett, og vaskes.
- Setet puster.
- Hjulet forran kan låses fast og kan lett taes av.
- To-sidig skivebremser.
- Bakhjulsfjæring.
- Stor handlekurv.
- Sportsdelen har sinnsykt god sitteplass.
- Refleks i alle sømmer.
- Vogna blir liten når man klapper den sammen, og hjulene kan taes av om man vil ha den enda mindre.
- Baggen som babyen bruker det første året/mnd er vendt mot den som triller.
- Baggen har god plass.
- Man kan feste et bilsete til vogna.
Litt usikker på om det var alle typer bilseter eller en spesiell type, men dette er hvertfall positivt tilfelle barnet sovner i bilen før vi skal ut på tur. Da slipper vi å vekke barnet.
- Vogna kjører lett i alle slags terreng.


Negative ting fantes det nesten ikke ved den:

- Barnet sitter fra deg når sportsedelen er i bruk. Dette er noe jeg ikke har noe problemer med, for når barnet er stort nok til å bruke den delen så vil de jo som regel se på alt annet enn den som triller fordi de er såpass nysgjerrige, og pga "vinduet" i kalesjen kan den som triller like godt se barnet.
- Kurven under vogna er vanskelig å komme til når sportsdelen er i bruk og ryggen er i liggestilling. Dette er også noe jeg ikke kommer til å ha noe problemer med, da jeg heller kan kjøpe kroker til å ha handleposer på!

Jepp! Det var visst alt som var negativt ifølge hun, og ut ifra hva jeg har sett og erfart litt selv så tror jeg på henne!
Jeg har denne vogna i hodet hele tiden, og har sinnsykt lyst på den!

TFK Joggster Twist med bagg, som altså brukes fra nyfødt-1 år:TFK Joggster Twist med sportsdelen, som da kan brukes fra litt før 1 år-5 år:Grunnen til at jeg la ut vogna i svart, sjokoladebrun og brun er fordi jeg ikke har peiling på hvilken av de fargene jeg har lyst på! Jeg vil ha en farge som kan brukes til begge kjønn, og som ikke blir møkkete for fort, da vi kommer til å reise mye i skogen og diverse.


Q: Hvilken farge syntes dere var finest? 

Q: Har dere noen erfaring med denne vognen? Jeg tar gjerne imot både positive og negative ting!


 1 av 3 filmer fra bryllupsmessa er lastet opp, så et innlegg kommer mest sannsynlig iløpet av kvelden!

Dato.02.03.2013 klokken.17:29 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 6

Fått babyting fra England!


I kveld har Kim og jeg hatt besøk av min kjære lillesøster (Helene) og pappa, eller som jeg kan kalle dem fremover tante Helene og morfar. Helene kom hjem fra England turen sin i går og hadde med seg noen små søte ting til lille tantebarnet sitt <3


// En nydelig koseklut/sutteklut som jeg ble helt forelska i! Og den er sinnsykt myk! <3 //// Søte rosa tøffler <3 //// Og en bamsedress! Denne ble dessverre kjøpt i prematur, men jeg syntes den ser stor ut i størrelsen, så vi skal prøve og få brukt den forde. Uansett syntes jeg ikke det gjør noe, for da kan enten Iselin sin dukke, eller den jeg har hatt siden jeg var liten som frøkna skal få, bruke den hvis den ikke passer <3 //

Har ikke lillesøstra mi god smak? :D 

Dato.26.02.2013 klokken.21:53 Kategori: Barne- og babyutstyr Kommentarer: 10
Tomona

25 Ullensaker#en barnslig mamma med alt for mange hobbyer :D

Følg meg gjerne videre :)

Instagram: tomonaskoglund


DesignIna Anjuta