TomonaSkoglund - hits

Bursdagsselskap med MUMMI-tema!

 • 07.09.2015kl.12:56
 • Kategori: Melody
 • kommentarer: (8 )

Da var all bursdagsfeiring for den store lille tulla mi vell overstått, og jeg har nå en ganske så fornøyd 2 åring i huset.

Som fortalt i forrige innlegg så har jeg planlagt bursdagsfeiringa til Melody i flere mnd, og i går kunne jeg endelig få gjennomført det. Bursdagsselskapet hadde så klart ikke noe annet tema enn MUMMI! Alt fra borddekking, til kaker, til gaveposer og til aktiviteter hadde med Mummi å gjøre, og frøkna storkoste seg!

Min fantastiske mamma, og Melody sin flinke mormor fikk æren av å bake selve bursdagskaka, og det var et oppdrag hun virkelig fikk til perfekt (selv om brua plutselig sank da vi skulle ta bilder):
Ellers sto det også Mummi-muffins og litt andre type kaker på bordet, men de glemte jeg (heldigvis) å ta bilder av.


Bordet ble også pyntet og dekket i Mummi-style.
Det var også 3 søte små i bursdagen, inkludert Melody, og derfor måtte jeg jo sette igang noen aktiviteter for dem. Jeg hadde i forkant av bursdagen tegnet Mummihuset på et lerret som barna skulle få klæsje maling på, og vi avsluttet det hele med å fiske godteposer, noe som var veldig stas :)

Ellers fikk fineste Melody flotte gaver som hun elsket, og hun storkoste seg med både kaker, lek og familiekos.I neste innlegg skal jeg vise frem de fine gavene Melody har fått både på selve dagen og som hun fikk i går, men frem til da så håper jeg dere har hatt en fin start på uka :)

Pleier dere å ha tema-bursdager for deres barn? :)


#bursdag #barn #mummitrollet #kake #bake #muffins #cupcakes #selskap #borddekking #pynt #dekorasjon #

Dato.07.09.2015 klokken.12:56 Kategori: Melody Kommentarer: 8

HURRA for 2 åringen min!

 • 04.09.2015kl.20:25
 • Kategori: Melody
 • Kommentarer: ( 0 )

Hurra for herlige Melody som fylte hele 2 år på onsdag! <3Plutselig så ble min lille nyfødte baby plutselig til en liten stor jente, og jeg kan ikke skjønne at tiden kan gå så fort.

Dagen gikk egentlig ganske rolig for seg. Vi startet med en liten pakke på senga i mens jeg sang en bursdagssang, etterfulgt av en rolig og koselig frokost og masse kos. Senere dro vi til barnehagen så Melody kunne bli gjort litt stas på der også. Egentlig ville jeg holde hun hjemme, men frøkna kunne jo ikke gå glipp av sin aller første bursdag i barnehagen, og da fikk jeg også litt tid til å blåse opp en haug med ballonger og gjort istand hjemme. Jeg hentet hun derimot tidligere slik at vi fikk kost oss så mye som mulig.

Da vi kom hjem var det åpning av flere gaver og litt besøk før hun tok kvelden. Noe av det siste hun sa før hun sovnet var at dagen hadde vært fin og koselig, så det er jo et godt tegn på at hun var fornøyd <3

På søndag blir det en storfeiring, noe jeg har planlagt i flere mnd allerede. Jeg er temmelig sikker på at frøkna kommer til å være helt i 100 når hun få se hva jeg har stelt i stand for henne :)

Bursdagskaka ble litt enkel på onsdag, men på søndag får hun en skikkelig fin kake (håper jeg og regner med), som jeg har bestilt av min mamma som har blitt ganske så flink til å bake i det siste. I tillegg skal jeg lage en del småting i morgen som vi også skal kose oss med :)Jeg hadde også en 2 års photoshoot med frøkna, og jeg tenkte jeg skulle dele litt bilder med dere i et annet innlegg, + et innlegg over gavene hun fikk ganske snart :)

Jeg håper dere alle har hatt en kjempe flott uke, og at dere får en kjempe fin helg :) <3

#bursdag #barn #småbarnsforeldre #gaver #pakke #kake #mummi #

Dato.04.09.2015 klokken.20:25 Kategori: Melody Kommentarer: 0

JEG ELSKER Å VÆRE MAMMA!

 • 17.09.2014kl.13:56
 • Kategori: Melody
 • Kommentarer: ( 0 )

Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg er den heldigste personen i hele verden! Jeg har fått verdens største gave, nemmelig det å være mammaen til Melody!

 

Jeg har ei tulle som er så vakker at hun slår pusten ut av meg. Jeg har ei tulle som får meg til å smile bare ved å lage en liten lyd, bare være tilstede, gi meg et smil og kose meg. Jeg har ei tulle som får meg til å sette pris på hvert eneste sekund jeg har levd. Hvert sekund av mine dårlige dager, hvert sekund av mine gode dager. Hun får meg til å sette større pris på livet enn jeg noen gang hadde trodd at jeg kom til. Jeg setter pris på alt jeg har fått opplevd, for hadde jeg ikke levd dette livet som jeg har gjort så hadde jeg aldri fått deg, lille tulla mi <3

Hver dag går jeg å legger meg med et smil om munnen, og jeg gleder meg til å bli vekkt neste dag av dine søte, herlige små lyder. Jeg gleder meg til å få oppleve enda en dag sammen med deg fylt av ubegrensa kjærlighet. Enda en dag full av smil, søte samtaler, masse kos, lek og latter.

Jeg elsker å være din nærmeste person. Din tillitsperson, din bestevenn, din lekekammerat, din største trøst, din første og største kjærlighet. Jeg elsker å være din mamma, og det er noe jeg aldri kunne byttet ut mot noe som helst.

Du er det største og viktigste som har skjedd meg. Jeg vil gjøre alt for deg og for at du skal ha det bra.

 

Jeg er så takknemmelig for at jeg får oppleve deg og din kjærlighet. Jeg er så takknemmelig for at jeg får være mammaen din!

Lille jentungen min. Jeg klarer ikke å beskrive hvor høyt jeg elsker deg <3

 

Dato.17.09.2014 klokken.13:56 Kategori: Melody Kommentarer: 0

Melody 1 år!

 • 03.09.2014kl.21:16
 • Kategori: Melody
 • kommentarer: (2 )

I går, 2 september, hadde min nydelige datter sin aller første bursdag! Tenk at den lille tulla mi et 1 år allerede.. Hvor ble det av den lille skapningen som lå inni magen min? :o

Melody har vokst MASSE siden hun kom til verden med sine 3465 g og 50 cm. Nå er hun ei lang og god litta stor tulle som bruker 80/86 i klær og veier så mye at jeg blir sliten i armene etter 5 minutter, haha.

Tulla mi går helt selv, og i går fikk hun sine aller første sko av mormora si. Nydelige hvite sko som jeg gleder meg til blir slitte og møkkete!

Ellers kan Melody mange ord! Ordene strømmer på, og det er utrolig morsomt å følge med på utviklingen hennes, både språklig og motorisk.

Noen av ordene hun kan er:

Mamma, mormor, tante, hei, ja, nei, jeg, se, der, den, pus, bade, mat, oi, drikke , panda, melk, goddag goddag, se der, se den.

Ja, hun setter sammen ord også, som dere ser :)

Det er også utrolig morsomt å ha samtaler med hun. Senest i går gikk samtalen våres sånn her (hun hadde smokk i munnen):

Jeg: lille store ungen min!

Melody rister på hodet.

Jeg: er du ikke stor?

Melody rister på hodet igjen.

Jeg: er du fortsatt liten da?

melody: mhm.

Ellers har vi også hatt samtaler om hva hun f.eks vil ha til frokost og å spise. Mat er alltid svaret, haha.

I går startet dagen våres med at vi våknet opp av oss selv kl. 10. Det var utrolig deilig. Kvelden før hadde jeg ordnet i stand masse ballonger, pakke og litt godt vi skulle unne oss til frokost.

Pakken lå i sentum av alle ballongene, med det beste hun vet på toppen, nemmelig safarikjeks.

Når hun kom ut av soverommet og så alle ballongene ble hun helt i ekstase, skreik, løp og ropte "OIIIII!!!!". Det gjorde mammahjertet mitt så utrolig lykkelig. Tenk at det skal så lite til for å glede et lite barn?

Det kom enda et stor "OIIII!!!!" når hun fant ut at det var safarikjeks der også, men pakken la hun ikke merke til med det første, men når hun så den og vi fikk åpnet den så kom det jaggu meg et gigantisk "OIIIIII!!!!!!" igjen, haha :D

Denne nydelige skapningen fikk Melody av meg. Jeg må vel ærlig talt innrømme st den var litt til meg selv også, haha. Vi får ikke lov til å ha kjæledyr her hvor vi bor, men vi måtte jo skaffe oss noe. Vi kaller han for Symphony :)

Ellers ble det pletter og safarikjeks til frokost, før vi koste oss med lek og musikk frem til vi fikk besøk av bestemor, far, morfar og tante.

Ande pakker hun fikk var en gåbil, puslespill med lyd, en dukke og en type "kuleramme" (jeg vet ikke hva jeg skal kalle det). Fler pakker blir det også seinere :)

Lille nydelige englen min

Tenk at den lille jenta mi, som ikke er så liten lenger har blitt 1 år allerede! Tiden har gått så alt for fort, men du har blitt det mest fantastiske, vidunderligste, herligste, søteste,nydeligste, vakkreste og snilleste lille skapningen jeg noen gang har sett, og jeg er så ufattelig stolt og lykkelig over at jeg er mammaen din! Du har gitt meg så utrolig mye glede, lykke og kjærlighet i hverdagen, og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg.

Tenk at det allerede er 1 år siden jeg holdt deg i armene mine for første gang, hørte din nydelige stemme og så hvor vakker og velskapt du var, og fortsatt er! Det er 1 år siden jeg så deg for første gang, og ble så forelsket som jeg aldri har vært før, og like forelsket er jeg i deg enda! Å holde deg i armene mine for første gang var, og kommer alltid til å være, det mest fantastiske øyeblikket i mitt liv!

Min kjære lille tyttebæsj, tulle, frøken, jentunge, søtnos, herligheten, vakkringen, stabeist, mitt absolutt ALT!, gratulerer så mye med dagen som var i går! :'D

Dato.03.09.2014 klokken.21:16 Kategori: Melody Kommentarer: 2

De første skrittene!

 • 16.07.2014kl.20:53
 • Kategori: Melody
 • kommentarer: (6 )

Tenk at tiden kan gå så fort..

For snart 11 mnd siden så lå jeg på fødestua med en nyfødt litta tulle i armene mine, og nå har hun plutselig begynt å gå??

Hun har i en liten stund klart å ta opp til 3 skritt aleine, men i dag gikk Melody plutselig 8 skritt, helt aleine og helt uten støtte! Det kom helt uforventa, og jeg ble ordentlig sjokkert, men herlighet så utrolig stolt jeg er! :D

Tenk at jenta mi har smått har begynt å gå i en alder av 9/10 mnd! Nå løper hun nok fra meg iløpet av kort tid, for nå har hun knekt koden :)

Når tok deres småtroll deres første skritt? :)

Dato.16.07.2014 klokken.20:53 Kategori: Melody Kommentarer: 6

Melody er 3 mnd i dag!

 • 02.12.2013kl.16:47
 • Kategori: Melody
 • kommentarer: (2 )

I dag ble Melody 3 mnd liten! Tiden har gått så utrolig fort!

Vår herlige og fantastiske datter har vokst og utviklet seg utrolig mye på disse 3 mnd! Hun lærer noe nytt hver eneste dag, og det er så utrolig morsomt og spennende å se, og ikke minst få være med på og oppleve!
Hun har utviklet en sterk personlighet, og hun er veldig bevisst på hva hun vil. Ganske lik meg, med andre ord :)

Det lille magetrollet mitt ble til et skikkelig sjarmtroll, og jeg er så ufattelig stolt av henne! Tenk at jeg får lov til å være mammaen til en så herlig skapning! Følelsene jeg har for henne er helt ubeskrivelige, og jeg elsker den lille godklumpen min over alt som finnes! Mitt alt <3

Dato.02.12.2013 klokken.16:47 Kategori: Melody Kommentarer: 2

Den første latteren!

 • 01.11.2013kl.14:09
 • Kategori: Melody
 • Kommentarer: ( 1 )

Melody våknet opp med et stort smil etter den første duppen sin i dag, jeg tok hun opp og vi satte oss litt ned for å kose, som vi alltid gjør etter hun har sovet.
Etterhvert tok jeg frem en kurangle som vi har og lekte litt med den, og plutselig så begynner hun å le!

Vi fikk sjokk begge to, for hun stoppet plutselig opp og så helt forskrekka ut på kua, og det eneste jeg klarte å si var "Herregud, Melody", av alle ting, imens jeg lo selv, haha :D

For en herlig latter hun har <3

Det første ordentlige smilet til Melody kom 1 dag før hun ble en mnd, og i dag, 1 dag før 2 mnd dagen, kom latteren :D

Når lo og smilte ditt barn for første gang? :)

Dato.01.11.2013 klokken.14:09 Kategori: Melody Kommentarer: 1

Livet som mamma

 • 17.09.2013kl.14:14
 • Kategori: Melody
 • kommentarer: (11 )

Når man går gravid får man alltid høre om hvor slitsom den første tiden med småtroll i huset er. Hvordan babyene holder deg våken hele natta, bare skriker og gråter dagen lang, bare spiser, gjør i bleia og sover. Alle får det til å høres så grusomt ut.

I går ble Melody 2 uker gammel og jeg må virkelig si at jeg ikke skjønner hva folk snakker om. Hun er den snilleste babyen jeg noen gang har vært borti! Hun sover masse, og nesten hele natta, spiser godt og er ordentlig kosete. Denne skrikinga alle snakker om har vi så vidt opplevd noe til, faktisk. Jeg sier ikke at alt er en dans på roser, for hun har selvfølgelig sine perioder, men det bare en gang om dagen og kommer av at hun er sliten og ikke helt vet hva hun vil. Uansett så er det helt greit, for hun er så herlig resten av dagen.

Melody er også en skikkelig mammajente! Hun sover helst på brystet mitt eller most oppi annsiktet mitt så ofte som mulig, og hvis hun ikke får vilja si så sier hun ifra. I dag tidlig f.eks så lå vi og slappet av litt i senga før vi sto opp, og hvis jeg reiste meg opp i 2 sekunder, vrei meg på ryggen eller gjorde noe som gjorde at hun ikke fikk lagt seg helt inntil meg og most annsiktet sitt inntil kinmet mitt så kom hun med klagelyder, selv om hun så meg hele tiden. Hun stoppet å klage med en gang hun fikk kose igjen. Søte jenta mi <3

Livet som mamma er helt anderledes enn hvordan livet mitt var før. Jeg har fått et helt annet syn på hele livet, er mye mer positiv og alt har plutselig fått en mening. Hverdagen er fylt med kjærlighet og gleder og jeg nyter hvert eneste sekund av den nye hverdagen.

I dag startet også Kim på jobb igjen etter 2 ukers permisjon, og det er noe jeg har grudd meg utrolig mye til. Heldigvis har det gått overraskende bra, men Melody merker at pappa ikke er hjemme. Hun er veldig urolig og klarer ikke helt å få sove, men hun klager ikke. Jeg begynte også å bli dårlig for noen dager siden, feber, hoster og er tett, men jeg føler meg bedre nå. Heldigvis har han tidligvakt denne uka, og han har fri på fredag så det blir bare 3 dager med jobb denne uka. Heldigvis en fin start! Melody sover jo også ganske lenge både om morningen og når hun først sovner på dagen, så da blir det jo ikke mange timene uten han her heller.

Ellers så har jeg gått opp 4 bh størrelser siden før jeg ble gravid, og jeg mangler bare å gå ned 6 kg, så veier jeg like mye som jeg gjorde før jeg ble gravid. Olabuksene mine har begynt å passe igjen og jeg er kjempe fornøyd! Jeg har jo egentlig ikke gjort noe særlig for å gå ned igjen heller, annet enn å trille tur med tulla, men det gjør jeg for kosens skyld, ikke for å gå ned i vekt. Det lille som er igjen av magen gjør meg ingen ting, og det gjør heller ikke strekkmerkene. Jeg er stolt av det, for det er et bevis på at jeg har bært frem hverdens nydeligste lille baby <3
Det eneste er at magemuskler så vidt finnes lenger, haha!

Jeg vet ikke helt hva mer jeg har å si, men hvis noen lurer på noe så er det bare å spørre. Jeg har tenkt litt på om jeg skal ha en spørsmålsrunde også hvor dere kan spørre om hva dere vil, så si ifra om det er av interesse :)

Jeg avslutter med mitt favorittsitat;
"Meninga med livet er å gi livet mening"..
Du er meninga med livet mitt, Melody, og mamma elsker deg så høyt at det ikke en gang kan settes ord på. Min største kjærlighet <3

Dato.17.09.2013 klokken.14:14 Kategori: Melody Kommentarer: 11
Tomona

25 Ullensaker#en barnslig mamma med alt for mange hobbyer :D

Følg meg gjerne videre :)

Instagram: tomonaskoglund


DesignIna Anjuta