TomonaSkoglund - hits

Adventskalender: luke 7


God kveld :)

I dagtidlig løp tulla bort til "postkassa" si for å se om det var noen pakke der. Jeg hadde egentlig ikke tenkt at hun skulle få den før etter hun kom hjem fra barnehagen, men jeg sneik den oppi postkassa alikevel når jeg så hvor gira hun var da hun sto opp :)

I dag fikk hun en togbanebru. Togbane er som sagt kjempe populært her hjemme, både hos liten og stor. "Pirattoget" fikk hun i luke 3, og begge er kjøpt på biltema :)

Mummipappa gjemte seg i dagens luke i mummikalenderen.

Jeg ønsker dere en fortsatt fin kveld :)

#tradisjon #gave #pakke #tog #barn #advent #adventskalender #kalender

Dato.07.12.2015 klokken.17:55 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 0

Adventskalender: luke 6


I går hadde vi vår tradisjonelle bakedag som vi har hjemme hos min mamma hver jul. Og siden det var bakedag så matchet jeg kalendergaven litt med det.

I går fikk hun en Mikke Mus kokebok med mange kake-, mat- og drikke oppskrifter :)

Jeg kjøpte denne på ark bokhandel, og jeg bare måtte kjøpe den fordi jeg nemmelig har en ganske lik bok fra jeg var litta.

Litt morsomt å ta vare på :D

I mummikalenderen fant vi Hemulen :)

#tradisjoner #advent #adventskalender #kalender #pakke #gave #barn #mat #oppskrift

Dato.07.12.2015 klokken.11:42 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 0

Adventskalender: luke 5


I luke 5 gjemte det seg en liten "hjernetrimms-leke", om jeg kan kalle det for det :)

Lille larven aldrimett-boka er også en bok frøkna mi liker veldig godt. Jeg kom over denne larven og eplet på Ebay, og jeg tenkte at den sikkert blir morsom å styre med imens vi leser boka :)

Apekatten gjemte seg i 5dagens luke i mummikalenderen :)

#tradisjoner #jul #advent #adventskalender #kalender #pakke #gave

Dato.06.12.2015 klokken.16:21 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 0

Adventskalender: luke 4


Nå er jeg litt treig med å legge ut hver luke her. Det er jo så mye som skjer frem mot jul!

På fredag fikk tulla en film som jeg var ganske sikker på at falt i smak;

Karius og Baktus er kjempe populært her hjemme om dagen, og iløpet av denne helga har filmen blitt spilt om og om igjen. Jeg har til og med mistet tellinga!

Snorkfrøken gjemte seg i 4dagens luke. Her ser dere også deler av pepperkakehuset vårt som jeg tenkte jeg skulle vise dere litt senere :)

#jul #advent #adventskalender #kalender #gave #pakke #tradisjon

Dato.06.12.2015 klokken.11:17 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 0

Adventskalender: luke 2 og 3


I går ble luke 2 åpnet, og siden jeg ikke hadde tid til å blogge om det i går så slår jeg sammen gårsdagens luke sammen med dagens :)

Luke 2:

Denne lille søte sekken fant jeg på ebay, og jeg bare måtte kjøpe den til tulla mi. Grunnen ser dere sikkert. Jeg selv har aldri hatt noen ting med mitt eget navn på, og jeg regner med at det kommer til å bli nesten like vanskelig å finne det til Melody også. Så denne måtte jeg bare kjøpe, både fordi hun liker den figuren ganske godt og fordi navnet hennes står på den.

(Hello Kitty figuren heter My Melody, så det er egentlig derfor det står Melody på sekken)

Luke 3:

Togbane er populært her hjemme, både hos liten og stor, og det er også pirater. Dette togsettet kjøpte jeg på biltema, og det passer jo perfekt til frøkna mi :)

I mummikalenderen fikk vi en tiger i går, og filifjonka i dag.

Jeg gleder meg masse til at Melody skal åpne morgendagens luke, for det er noe hun kommer til å hoppe i taket for! Det er jeg overbevist om :)

#advent #adventskalender #kalender #gave #pakke #barn #lek #tradisjon #jul

Dato.03.12.2015 klokken.19:28 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 0

Adventskalender: luke 1


I går fikk tulla mi den første pakken fra adventskalenderen sin, noe som var kjempe stas!

Denne ugla fant vi på expert, og hver gang vi har vært der så har hun hatt så lyst på den! Hun syntes nemlig den var så søt, og ekstra morsomt var det at den vibrerer. (Det er egentlig en massasjeugle)

Det er jo ekstra morsomt å gi noe de små ønsker seg, og denne ble tatt imot med både susser og kos :)

I mummikalenderen fikk hun hattifnatter :)

#jul #advent #adventskalender #pakkekalender #gave #pakke #tradisjon #barn

Dato.02.12.2015 klokken.10:24 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 0

Adventskalender!


God morgen alle :)

I dag er det 1 desember, og det betyr at det er tid for adventskalender! Jeg har gledet meg enda mer enn det Melody har gjort, men det er kanskje ikke så rart når hun ikke har peiling på hva jeg har ordnet i stand for henne.Dette er nissegnomeby. Her bor det mange bittesmå gnomer som arbeider for nissen, men de er usynlige. Det er disse gnomene som arbeider med å pakke inn adventspakker og ordner alt frem til jul. Vi har hengt en "postkasse" under denne byen som tulla skal få ta en titt oppi hver dag. Der skal det nemlig ligge en overraskelse til henne, enten når hun kommer hjem fra barnehagen eller står opp på fridager. I tillegg skal jeg fortelle en liten historie om gnomene.Huset, stigen, sleden, soppene og treskoene har jeg kjøpt på Panduro, men malt selv. Kanten på sleden har jeg heklet også har jeg limt på glitter. Resten av pynten har jeg hatt i mange år :)


I tillegg får hun en mummikalender, noe hun også fikk i fjor. Også har vi begge vært så heldige å få en sjokoladekalender hver av min mamma <3

Har dere noen kalenderplaner i desember? :)

#advent #desember #jul #adventskalender #pakke #gave #kalender #DIY #hobby #kreativitet #barn #familie

Dato.01.12.2015 klokken.11:11 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 2

Forbredelser til advent


Tenkt at vi snart går inn i desember! Jeg kan ikke fatte hvor tiden blir av. Er det fler enn meg som ønsker vi kunne stoppe opp litt for å nyte øyeblikket vi lever i?

I kveld gjør jeg klart det meste som må ordnes før advent. Jeg skal finne frem julepynten og ordne istand adventskalenderen til Melody.

Jeg har ikke fått ordnet noe til å henge opp advenspakkene hennes på, men så slo selvfølgelig min kreative hjerne til. I år skal jeg lage en ny tradisjon for lille jenta mi, og dette kommer til å bli så gøy!

Jeg skal nemmelig lage en tradisjon som skal innebære en adventsnisse, gåter, overraskelser, og såklart pakker.

Nissen er desverre ikke ekte, noe som derrimot hadde vært supermorsomt. Skulle jeg hatt han ekte så er jeg avhengig av en person hver eneste dag i desember til Melody blir så stor at hun ikke syntes det er stas lenger, for han kan jo ikke bare plutselig forsvinne uten vidre. Det blir kanskje litt vanskelig å få til, men vi får se. Inntil vidre er adventsnissen en figur som kommer til å stå ved pakkene og vente på at hun har løst gåtene han skal lage for henne.

Hver dag skal jeg nemmelig lage gåter og rim som får Melody til å måtte tenke litt. Pakkene skal være gjemt på forskjellige steder i huset, og disse gåtene skal hjelpe henne med å finne ut hvor de ligger. Selv om Melody er litt for liten til å skjønne gåter enda, så kommer jeg til å lage de forde. Alle barn liker jo rim, og det blir jo en spennende utfordring. Hun skjønner utrolig mye, og ved litt hjelp fra mamman sin så finner vi gjemmestedene.

Jeg skal pynte og gjøre istand her i kveld så vi våkner opp til et hjem klart for jula, og Melody skal få hilse på adventsnissen allerede imorgen. Dette blir sååå gøy!

Home is where your story begins

Har dere noen spesielle adventsplaner for deres barn, eller kanskje til deres kjærester? :)

#jul #advent #adventskalender #nisse #tradisjon #pakke #pakker #pakkekalender #barn #baby #desember

Dato.29.11.2014 klokken.21:05 Kategori: Tradisjoner Kommentarer: 0
Tomona

25 Ullensaker#en barnslig mamma med alt for mange hobbyer :D

Følg meg gjerne videre :)

Instagram: tomonaskoglund


DesignIna Anjuta